Süre: 60 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1150 (porsiyon: 143)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- Patlıcan: 4 tane orta boy
- Kıyma: 200 gr ( nuar )
- Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
- Soğan: 1 tane orta boy
- Pirinç: 1 çay bardağı
- Salça: 1 yemek kaşığı
- Maydanoz: 3-4 dal
- Karabiber: 1/2 çay kaşığı
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Su: 1/2 çay bardağı içi için
- Limon: 1/2 suyu
- Domates: 1 tane küçük kapak için
- Su: 1 su bardağı sıcak pişirmek için
Tarif
Soğanı soy, yıka. Minik minik küp şeklinde doğra. Pirinci yıka. Maydanozu yıka, doğra. Büyük bir tasa koy. Kıyma, yağ, salça, maydanoz, karabiber, tuz ve 1/2 çay bardağı suyu ekle. Elle mıncıklayarak 1-2 dakika yoğur. Patlıcanları yatay olarak, 2 eşit parçaya böl. İçini oyaçak veya çay kaşığı ile oy. Kabuğunu alaca soy. Kararmasın diye bekletmeden içini, iç malzemesi ile doldur. Domatesi 8 parçaya böl, dolmaların üzerine, bastırarak kapat.Tencereye dik, dik diz. Suyunu ekle. Ocağa koy. Kaynayana kadar yüksek, sonra çok kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar, 35 dakika gibi pişir. Üzerine limonsuyu dök. Ocağı kapat.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil