Süre: 30 dakika
Porsiyon: 7
Kalori: 690 (porsiyon: 98)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- 2 kase yoğurt
- 2 Yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta sarısı
- 2-3 diş sarmısak
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı tavuk suyu
Tarif
Orta boy bir kaseye unu koy, 1/2 su bardağı su ekle, iyice çöz. Yoğurdu, yumurta sarısını ekle, çatalla iyice çırp. Tavuk suyunu tencereye koy. İçine yoğurtlu karışımı ekle, karıştır. Ocağa koy. Hafif ısınınca, ocağı kıs. Kaynayana kadar sürekli karıştır. Kaynadıktan sonra 5-6 dakika daha pişir. Minik doğranmış sarmısağı, tuz ve kekiği koy. Köpük olmuşsa, kaşıkla al at. Ocağı kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder