Süre: 50 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1855 (porsiyon: 463)
Kap: 26 Cm Çapında Yayvan Tencere
Malzemeler
- 800 gr tavuk pirzola veya açık but
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 tane orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça
- 2 tane orta boy patates
- 3-4 tane sivribiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
Tarif
Domateslerin kabuğunu soy, minik minik doğra. Biberlerin sapını kes küçük, küçük doğra. Patatesleri soy, yıka, irice, uzun, uzun doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Orta ateşte biberleri ekle, 3-4 kez çevir. Domatesi koy, iyice yumuşayana kadar yaklaşık 6-7 dakika kavur. Salçalıysa, salçayı koy, 2-3 kez çevir. 1/2 çay bardağı su ile çöz. Patatesleri ekle 2-3 dakika çevir. Tavuk etlerini koy, 3-4 dakika çevir. Su, tuz, köri, karabiber koy. Kaynayınca ocağı kıs. Patatesler yumuşayana kadar, yaklaşık 30 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder