Süre: 45 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 2000 (porsiyon: 500)
Kap: 26 Cm Çapında Tava
Malzemeler
- Ciğer: 500 gr dana
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Kırmızıbiber: 1 tatlı kaşığı toz
- Kekik: 1 tatlı kaşığı
- Soğan: 1 tane orta boy
- Sızma Zeytinyağı: 1,5 büyük su bardağı (kızartmak için)
- Un: 1 su bardağı (kızartmak için)
Tarif
Ciğeri yıka, süz. Tuz, un, kırmızıbiberi (olmasa da olur) karıştır. Ciğerleri içine koy, her taraflarını una bula. İri delikli bir kevgire koy, salla, fazla unları silkelensin. Tavayı iyice kızdır. Yağı koy, iyice kızdır. (içine ciğeri atınca foşurdamalı). (tavaya sakın su kaçırma, sıçrar!) Tavayı fazla doldurmadan, içine ciğer koy, karıştır. 2-3 dakika sonra ocağı biraz kıs. Arada karıştırmaya devam ederek, her taraflarını kızart. Delikli kepçe, ile 2-3 kat kağıt havlu koyulmuş tabağa al. Ocağın ateşini yükselt. Kalan ciğerleri de içine at. 2-3 dakika sora ocağı hafif kıs, hertaraflarını kızart. Tabağa al. Üzerlerine kekik ek. Soğanı soy, piyazlık doğra, biraz tuz koy, elle mıcıkla, üzerine koy karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder