Sebze Çorbası (Çok Sebzeli)

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 850 (porsiyon: 85)
Kap: Düdüklü Tencere Ve 18 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 küçük boy kereviz
  • 1 tane pırasa
  • 1 küçük boy patates
  • 1 küçük boy havuç
  • 1 küçük boy kabak
  • 1 orta boy soğan
  • 1-2 sap ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su veya tavuk suyu

Tarif

Soğan hariç, bütün sebzeleri soy, yıka, doğra. Soğanı soy, yıka ,minik, minik doğra. Düdüklü tencereye 1 kaşık yağı koy, kızdır. Soğanı içine at. 2-3 dakika kavur. Suyu ve bütün sebzeleri ekle, 30 dakika pişir. Bu arada, 1 kaşık yağı başka bir tencereye koy, kızdır. Unu ekle, hafif rengi dönene kadar kavur. Bırak soğusun. Düdüklüyü aç. İçindekileri tencereye dök. Blenderden geçir. Ocağı yak, sürekli karıştırarak kaynat. Ocağı kıs, 6-7 dakika daha kaynat. Nane ve tuzu kat. Yoğunluğu fazla olursa az su ekle 6-7 dakika daha kaynat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder