Süre: 60 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 850 (porsiyon: 85)
Kap: Düdüklü Tencere Ve 18 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 küçük boy kereviz
- 1 tane pırasa
- 1 küçük boy patates
- 1 küçük boy havuç
- 1 küçük boy kabak
- 1 orta boy soğan
- 1-2 sap ıspanak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su veya tavuk suyu
Tarif
Soğan hariç, bütün sebzeleri soy, yıka, doğra. Soğanı soy, yıka ,minik, minik doğra. Düdüklü tencereye 1 kaşık yağı koy, kızdır. Soğanı içine at. 2-3 dakika kavur. Suyu ve bütün sebzeleri ekle, 30 dakika pişir. Bu arada, 1 kaşık yağı başka bir tencereye koy, kızdır. Unu ekle, hafif rengi dönene kadar kavur. Bırak soğusun. Düdüklüyü aç. İçindekileri tencereye dök. Blenderden geçir. Ocağı yak, sürekli karıştırarak kaynat. Ocağı kıs, 6-7 dakika daha kaynat. Nane ve tuzu kat. Yoğunluğu fazla olursa az su ekle 6-7 dakika daha kaynat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder