Süre: 100 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 950 (porsiyon: 235)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere Sığ Tencere
Malzemeler
- Beyaz Lahana: 1 tane orta boy gevşek, yeşil ayaprağı bol olan
- Kıyma: 200 gr ( nuar )
- Sızma Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı
- Soğan: 1 tane orta boy
- Salça: 1/2 yemek kaşığı
- Pirinç: 1 çay bardağı
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Karabiber: 1/2 çay kaşığı
- Sarmısak: 2 diş
- Maydanoz: 3-4 dal
- Su: 1 su bardağı kaynar
Tarif
Lahananın yapraklarını teker teker çıkarabiliyorsan çıkar.(Veya koçanını koni gibi bıçakla çıkar, bütün halde haşla). Büyük bir tencereye su doldur. Fokur, fokur kaynasın. İçine 1 yemek kaşığı tuz at. Lahananın yumuşak yapraklarını (Veya bütününü) içine koy, Yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika haşla. Kepçe ile al, süzgece koy. Soğuk sudan geçir. Yaprakların kalın damarlarını keserek, al. Büyük yaprakları böl. Soğanı soy, yıka. minik, minik doğra. Pirinci yıka, süz. Bir tasa, kıymayı koy. İçine,Soğan, salça, pirinç, yağ,doğranmış maydanoz, tuz, karabiber koy. Elle mıncıklayarak 1 dakika kadar yoğur. Hazırlanmış yaprağın 1 tanesini çay tepsisine yay. İçine yeteri kadar iç koy, sigara böreği sarar gibi sar, tencereye diz.(Daha kolay olduğu için uçları açık da sarılabilir). Hepsini böyle sar. Üzerine kaynar suyu dök. Sarmısakları kes, üzerine at. Ocağa koy. Kaynayana kadar yüksek, daha sonra kısık ateşte, arada suyunu kontrol ederek, pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişir. (Lahana yaprağı sarmak zordur, kendine kızma!)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder