Süre: 30 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 875 (porsiyon: 218)
Kap: 24 Cm Sığ Tencere
Malzemeler
- 250 gr dana kıyma (nuar veya kontrafile)
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 4 tane yumurta
- 2 tane orta boy soğan
- 1-2 tane sivribiber
- 2-3 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Tarif
Soğanı soy, yıka ,minik minik doğra. Biberleri ve maydanozu da doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanları içine at, 4-5 dakika rengi dönene kadar kavur. Kıymayı koy, karıştırarak 3-4 dakika kadar kavur. Biberleri ekle 1-2 kez çevir. Suyu ekle, 1-2 kez karıştır. Kıymanın içine 4 tane oyuk yap, içlerine yumurtaları kır. Yumurtaların bütün kalmasını istemiyorsan karıştır. Pişince ocağı kapat. Maydanozu serp.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder