Kıymalı Yumurta

Süre: 30 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 875 (porsiyon: 218)
Kap: 24 Cm Sığ Tencere

Malzemeler

  • 250 gr dana kıyma (nuar veya kontrafile)
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 tane yumurta
  • 2 tane orta boy soğan
  • 1-2 tane sivribiber
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Tarif

Soğanı soy, yıka ,minik minik doğra. Biberleri ve maydanozu da doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanları içine at, 4-5 dakika rengi dönene kadar kavur. Kıymayı koy, karıştırarak 3-4 dakika kadar kavur. Biberleri ekle 1-2 kez çevir. Suyu ekle, 1-2 kez karıştır. Kıymanın içine 4 tane oyuk yap, içlerine yumurtaları kır. Yumurtaların bütün kalmasını istemiyorsan karıştır. Pişince ocağı kapat. Maydanozu serp.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder