Sebzeli Tavuk Çorbası

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 1355 (porsiyon: 135)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • 300 gr kuşbaşı tavuk eti
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 orta boy domates veya 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 tane küçük boy havuç
  • 1 tane küçük boy patates
  • 1 tane sivribiber
  • 1/2 büyük su bardağı arpa veya tel şehriye
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı sıcak su

Tarif

Domatesin kabuklarını soy, Minik minik doğra. Havucu kazı, patatesi soy, minik, minik doğra. Biberin çekirdekevini çıkar, doğra. Tavuk etini yıka, süz. Tencereye yağı koy, kızdır. Etleri içine at, 3-4 dakika karıştırarak kavur. Domatesi ekle iyice yumuşayana kadar, yaklaşık 6-7 dakika kavur. Salçalıysa, salçayı çevir. Havuç, patates ve biberi at, 2-3 kez çevir. Suyu ekle. Sebzeler yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişir. Arpa şehriyeyi kat. Hafif yumuşayana kadar, 5-6 dakika pişir. Karabiber ve tuzu ekle. Ocağı kapat, 5-10 dakika şehriyeler yumuşamaya devam etsin. Üzerine maydanozu doğra.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder