Süre: 90 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1040 (porsiyon: 173)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere Veya Düdüklü Tencere
Malzemeler
- 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tane küçük boy havuç
- 1 tane orta boy soğan
- 1 tane küçük boy patates
- 1 tane sivribiber
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 5 su bardağı su veya et suyu
Tarif
Mercimeği, pirinci yıka, süz. Soğanı soy, minik,minik doğra. Havucu yıka, kazı, iri doğra. Patatesi soy, yıka, iri doğra. Biberin çekirdeklerini çıkar doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı ekle, 2-3 dakika, rengi hafif dönene kadar kavur. Salçayı ekle 3-4 kez çevir. Az su ekle, salçayı çöz. Kalan suyu ve kalan bütün sebzeleri ekle. Hepsi iyice yumuşayıp, dağılana kadar yaklaşık 45-50 dakika kadar, kısık ateşte pişir. ( düdüklü tencerede 20 dakika ). Ocağı kapat. Blenderden geçir. Tekrar ocağa koy. Köpüklerini al at. Tuzu, naneyi ekle. Çok kısık ateşte 4-5 dakika daha pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder