Süre: 50 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 2150 (porsiyon:268)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- Dolmalık Biber: 8 tane orta boy
- Kıyma: 400 gr ( nuar )
- Sızma Zeytinyağı: 3 yemek kaşığı
- Soğan: 1 tane büyük
- Pirinç: 1 su bardağı
- Salça: 1 yemek kaşığı
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Karabiber: 1/2 çay kaşığı
- Maydanoz: 3-4 dal
- Domates: 1 tane orta boy
- Su: 1 su bardağı sıcak
Tarif
Biberleri yıka. Sap kısımlarını içeri doğru bastırarak , çekirdekevini çıkar. Üstnü kapak gibi keserek veya çıkartma aleti ile çıkararak da olur. Soğanı soy, minik, minik doğra. pirinci yıka, süz. Büyük bir tasa, kıyma, pirinç, salça,yağ, tuz, karabiber, maydanozu koy. Elle mıncıklayarak, 1 dakika kadar yoğur. Biberlerin içlerini bu iç ile doldur. Domatesi 8 parçaya böl. Biberlerin üzerini bunlarla kapat. Tencereye diz. Suyu içine dök. Kaynayana kadar, yükse daha sonra çok kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 35 dakika kadar pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder