Süre: 85 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1600 (porsiyon: 400)
Kap: 26 Cm Çapında Tava Ve 30*40 Tepsi
Malzemeler
- Patlıcan: 4 tane büyük
- Riv. Zeytinyağı: 1 su bardağı (kızartmak için)
- Kıyma: 200 gr (nuar veya kontrafile)
- Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
- Soğan: 1 tane büyük
- Salça: 1/2 yemek kaşığı
- Maydanoz: 2-3 dal
- Karabiber: 1/2 tatlı kaşığı
- Su: 1 çay bardağı
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Yeşil Biber: 4 tane
- Salça: 1 yemek kaşığı (tepsi için)
- Su: 1 su bardağı (tepsi için)
Tarif
Patlıcanları alaca soy, saplarını çıkar. Bir leğene su koy, 1 yemek kaşığı tuz at, patlıcanları içine koy, 15-20 dakika beklesin. Bu arada soğanı soy, minik minik doğra. Büyük bir sahana 2 yemek kaşığı yağı koy, kızdır. Soğanları içine at, rengi dönene kadar yaklaşık 3-4 dakika kavur. Kıymayı koy, 2-3 dakika kavur, salçayı ekle 2-3 kez çevir. 1 çay bardağı su ekle, 1 dakika kadar kaynasın, ocağı kapat. Patlıcanları sudan çıkar hafif sık, kağıt havlu ile kurula. Tavaya yağı koy çok iyi kızdır (patlıcanları koyunca foşurdasın) Patlıcanları koy. Her yüzünü iyice kızart. Tepsiye diz. Bıçak ve kaşık yardımıyla, patlıcanları ortadan kes, (dibe kadar inme) kayık şekli ver. Delikli kepçe ile, kıymalı içten biraz al patlıcanların içine paylaştırarak koy .Kalan iç suyuna 1 yemek kaşığı salça koy, çöz. Suyu ekle, 1 taşım kaynat, tepsiye dök. Domatesi 8 parçaya böl, patlıcanların üzerine koy. Biberlerin sapını kes onları da üstüne koy. Fırını 200*C ye ayarla, tepsiyi içine koy. Domatesler kızarana kadar pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder