Tas Kebabı

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1775 (porsiyon: 443)
Kap: Düdüklü Tencere

Malzemeler

  • Et: 800 gr kuşbaşı (nuar)
  • Sızma Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı
  • Soğan: 1 tane büyük
  • Salça: 1 yemek kaşığı
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Karabiber: 1/2 çay kaşığı
  • Su: 1,5 su bardağı sıcak

Tarif

Soğanı soy, yıka, minik, minik doğra. Düdüklü tencereye yağı koy, kızdır, soğanı içine at. Ocağı hafif kıs. 1-2 dakika kavur. Etleri içine koy, ocağı tam aç, 2-3 dakika çevir. Etler suyunu salıp çekene kadar arada karıştır. Ocağı kıs. Hafif kahverengi gibi olup, dibi biraz tutsun. Salçayı ekle, 1-2 kez çevir. Az su koy, çöz. Kalan suyu, tuzu, karabiberi ekle. Düdüklüyü kapat. Kaynayana kadar yüksek daha sonra çok kısık ateşde, etler yumuşayana kadar, 25 dakika pişir. Servis yaparken yanına, patates kızartması veya püresi koy.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder