Süre: 60 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1815(porsiyon: 453)
Kap: Düdüklü Tencere Ve 18 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- Et: 600 gr kontfileden kuşbaşı
- Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
- Bezelye: 1/2 su bardağı ( dondurulmuş da olur. )
- Havuç: 1 tane orta boy
- Patates: 1 tane küçük
- Soğan: 1 tane orta boy
- Karabiber: 1/2 çay kaşığı
- Kekik: 1/2 çay kaşığı
- Dereotu: 2-3 dal
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Su: 1 su bardağı
Tarif
Soğanı soy, yıka, minik,minik doğra.Düdüklü tencereye 1 kaşık yağ koy, kızdır. Ocağı hafif kıs. Soğanı içine at 1-2 dakika kavur. Etleri içine at, orta ateşte etler suyunu bırakıp, çekene, hafif dibi tutana kadar, arada karıştırarak kavur. Suyunu ekle. Düdüklüyü kapat. Kaynadıktan sonra, 20 dakika kısık ateşte pişir. Bu arada havucu kazı, minik, minik doğra. Patatesi soy, yıka, minik, minik doğra. Düdüklüyü aç, içindekini tencereye aktar. Ocağa koy. İçine bezelye ve havucu koy. Kısık ateşte 5 dakika kadar pişir. Patatesi ekle. Sebzeler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika daha pişir. Suyu azalmışsa biraz su ekle. Tuz, karabiber, kekik ekle. Ocağı kapat. Üzerine dereotu doğra.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder