Süre: 60 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1000 (porsiyon: 125)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- Kabak: 4 tane orta boy ( sakız )
- Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
- Kıyma: 200 gr
- Pirinç: 2 yemek kaşığı
- Salça: 1 yemek kaşığı
- Tuz: 1 çay kaşığı
- Karabiber: 1/2 çay kaşığı
- Maydanoz: 2-3 dal
- Domates: 1 tane küçük
- Sarmısak: 2 diş
- Su: 1 su bardağı sıcak
Tarif
Kabakları yıka. Bıçakla üzerlerini kazı. Kabak oyacağı ile içlerini oyarak çıkar. Soğanı soy, yıka, minik, minik dora. Pirinci yıka, süz. Maydanozu yıka, doğra. Orta boy bir tasa, kıymayı, pirinci, soğanı, yağı, tuzu, karabiberi, maydanozu koy. Elle mıncıklayarak, 1 dakika kadar yoğur. Kabakların içlerini bu iç ile doldur. Domatesi yıka, 8 parçaya böl. Her biri ile kabakların üzerini kapat. Tecereye salçayı koy. Suyu azar azar ekleyerek salçayı çöz. Kabakları tencereye dik, dik diz. Sarmısağı soy, doğra içine at. Kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte, kabaklar yumuşayana kadar, yaklaşık, 35-40 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder