Süre: 60 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1475 (porsiyon: 368)
Kap: Düdüklü Tencere Ve 18 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- Kuru Fasulye: 1 su bardağı ( dermason )
- Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
- Et: 200 gr haşlanmış kuşbaşı ( nuar )
- Soğan: 1 tane orta boy
- Salça: 1 yemek kaşığı
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Su: 3 su bardağı
Tarif
1 gece önceden, kuru fasulyeyi yıka, süz. Büyük bir tasa koy. Üzerini geçecek şekilde su ekle, beklet. Sabah düdüklüye 3 su bardağı su koy, fasulyeyi ekle. Kaynayana kadar, yüksek. daha sonra çok kısık ateşte, fasulyenin cinsine göre 15-30 dakika kadar pişir. Soğanı yıka. minik , minik küp şeklinde doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Ocağı kıs. Soğanları içine at, 1-2 dakika kavur. salçayı ekle, 1-2 kez çevir. 1-2 kepçe fasulyenin suyundan al, salçayı çöz. Tencerenin kapağını kapat. Çok kısık ateşte 5-6 dakika pişir. Kuru fasulyeyi suyu ile birlikte içine dök Haşlanmış.eti de suyu ile birlikte içine dök, karıştır. 5-6 dakika daha pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder