Süre: 40 dakika
Porsiyon: 0
Kalori: 0 (porsiyon: 0)
Kap: Düdüklü Tencere
Malzemeler
- 1 kg dana nuar kısmından kuşbaşı veya haşlamalık et
- 2 litre soğuk su
Tarif
Eti, su ile birlikte tencereye koy. Tencerenin kapağı açık şekilde kaynamasını bekle. Üzerinde oluşan köpükler kepçe ile al, at. Tencerenin kapağını kapat. Çok kısık ateşte 30 dakika pişir. Etin suyunu kepçe ile al, 500 veya 1000 ml lik kavanozlara koy. Soğuyunca, derin dondurucuya koy. Çorba, pilav veya bazı yemeklerde kullanılır. Kalan etleri, üçe bölüp kapaklı kaselere koy, normal etli yemeklerde kullan.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder