Süre: 80 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 15001 (porsiyon: 250)
Kap: 18 cm çapında tencere
Malzemeler
- 400 gr dana kıyma ( nuar )
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tane orta boy soğan
- 1 tane orta boy patates
- 1 tane orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 4-5 dal maydanoz
- Üzeri için: 2 yemek kaşığı un
- İçi için: 1 çay kaşığı tuz
- '' '' : 1 tane limonun suyu
- '' '' : 3 su bardağı sıcak su
Tarif
Soğanı soy, yıka. Rendenin ince kısmından geçir. Pirinci yıka, süz. Maydanozu kıy. Bir tasa, kıyma, soğan, pirinç, karabiber, tuz, maydanozu, 1 tatlı kaşığı unu koy. Elle mıcıklayarak, 1-2 dakika yoğur. Top yap. Bütünleşmesi için topu tasa 3-4 kez vur. Bir çay tepsisine, 2 yemek kaşığı unu koy. Tepsiyi sallayarak unu yay. Kıymadan, misketten biraz daha büyük parçalar kopar. Avuçlar arasında yuvarla. Tepsiye diz. Hepsi bitince, tepsiyi sallayarak unun her tarafına bulaşmasını sağla. Patates ve havucu soy, tavla zarı büyüklüğünde doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Patates ve havuçları içine koy, 1-2 dakika kavur. Suyunu, tuzunu koy, kaynasın. Ocağı kıs. Sebzeler hafif yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişir. Ocağın ısısını yükselt. Köfteleri kat, karıştır. Kaynayınca ocağı kıs. Limon suyunu koy. Pirinçler pişene kadar, yaklaşık 15 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder