Porsiyon: 4
Kalori: 1640 (porsiyon: 205)
Kap: 20 cm tencere ve 20 cm borcam
Malzemeler
- 8 tane iri domates
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2/3 su bardağı pirinç
- 2 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuşüzümü
- 1 yemek kaşığı dolma fıstığı
- 1 tatlı kaşığı yenibahar veya tarçın
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Pirinci için: 1 su bardağı sıcak su
- Pişmesi için: 1/2 su bardağı su
Tarif
Soğanları soy, yıka, minik, minik doğra. Pirinci yıka, süz. Kuşüzümlerini yıka, süz.Tencereye yağı koy, kızdır. İçine dolma fıstıklarını ekle, hafif kahverengi olana kadar kavur. Soğanları içine at. Rengi dönene kadar, 7-8 dakika kadar kavur. Pirinci at, 2-3 dakika kavur. 1 su bardağı sıcak suyu koy. Kaynadıktan sonra çok kısık ateşte, suyunu çekene kadar, yaklaşık 15 dakika pişir. 10-15 dakika kadar soğusun. Kuşüzümü, karabiber, dolma baharı, nane, tuz ve şekeri ekle, iyice karıştır.Domatesleri bir tarafı sabit kapak gibi olacak şekilde yatay kes. Domatesin içini tatlı kaşığı ile çıkar. içine pilav doldur. Kapağı kapat. Borcama diz. 1/2 su bardağı suyu kenarından dök. 200* C kızdırılmış fırına sür. Domatesler hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder