Elma Kaplı Kek

Süre: 90 dakika
Kalori: 6375 (pors: 490)
Porsiyon: 12
Kap: 26 cm Teflon Tepsi

Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 tane orta boy elma
  • Üzeri için: 1 yemek kaşığı tarçın
  •     ''     ''  : 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Tarif

Yumurtaları birer birer bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını  koklayarak anla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle köpürene kadar, 1 dakika çırp. Yağ, süt, kabartma tozu ve vanilyayı koy, 15 saniye çırp. Tepsiyi yağla.

Elmaları soy, ortadan ikiye ayır, çekirdekevini çıkar, kesme tahtasının üzerinde ince ince dilimle. Dağıtmadan altına bıçak sokarak kaldırıp tepsiye koy. Elle üzerine bastırarak birbirinin üstüne binecek şekilde yay. Tepsiyi tamamen kapla. Hamuru üzerine dök. Isıtılmış fırında 175*C de yaklaşık 90 dakika pişir. Piştiğini anlamak için keke bıçak batır, temiz çıkıyorsa pişmiştir.

Fırından çıkart. 5-10 dakika kadar tepside soğusun. Tepsinin üstüne kağıt havlu koy, onun üstüne gazete koy. Tepsiyi ters çevir, keki çıkart. Üzerine tarçınla pudra şekeri serp.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder