Süre: 60 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1350 (porsiyon: 337)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- Kuru Patlıcan: 1 dizi
- Sızma Zeytinyağı: 4 yemek kaşığı
- Kıyma: 200 gr (kontrafile )
- Pirinç: 1/2 su bardağı
- Soğan: 1 tane büyük
- Salça: 1 yemek kaşığı
- Pul Biber: 1 tatllı kaşığı
- Karabiber: 1/2 çay kaşığı
- Maydanoz: 2-3 dal
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Limon: 1 tane suyu
- Sarmısak: 2-3 diş
- Su: 2 su bardağı sıcak
- Su: 2 litre haşlamak için
Tarif
Tencereye 2 litre su koy. Kaynayınca içine 1 yemek kaşığı tuz koy. Patlıcanları ekle, orta ateşte, patlıcanlar yumuşayana kadar pişir. Süz, soğuk sudan geçir. Soğanı yıka, minik, minik küp şeklinde doğra. Pirinci yıka. Maydanozu doğra. Büyük bir tasa, kıyma, soğan, pirinç, salça, yağ, maydanoz, pul biber, karabiber, tuz koy. Elle mıncıklayarak 1-2 dakika yoğur. Patlıcanların içini, malzeme ile doldur. Patlıcanlar yırtıksa, yaprak dolması gibi sar. Ağzını elle, karşılıklı yapıştır. 2 su bardağı sıcak suyu koy. Kaynayana kadar yüksek, daha sonra çok kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 45 dakika pişir. Sarmısağı döv, limon suyu ile karıştır, üzerine gezdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder