Süre: 70 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 1011 (porsiyon: 337)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- Bezelye: 1 kg araka
- Et: 200 gr haşlanmış kuşbaşı nuar
- Sızma Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı
- Soğan: 1 büyük boy
- Domates: 3 orta boy ( 450 gr ) veya 1 yemek kaşığı salça
- Havuç: 1 orta boy
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Su: 1,5 su bardağı
Tarif
Bezelyelerin içini çıkar. yıka, süz. Domatesleri soy, robotta püre yap. Soğanı soy, yıka, minik, minik doğra. Havucu kazı. Minik, minik doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Ocağı biraz kıs. Soğanı içine at, 1-2 dakika kavur. Domatesleri ekle,tamamen suyunu çekene kadar, yaklaşık 20-25 dakika kavur. Salçalı ise , salçayı çevir. Bezelyeleri at, 2-3 dakika kavur. Havucu ekle 1-2 kez çevir. (havuçsuz da olur.) Eti, suyu ile birlikte koy. Suyunu ekle, karıştır. Kaynayınca ocağı iyice kıs. Bezelyeler yumuşayana kadar pişir. Yaklaşık 15-20 dakika kadar.( Suyu azaldıysa su ekle. Her bezelye farklı zamanda pişer.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder