Etli Terbiyeli Kereviz

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 675 (porsiyon: 168)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • Kereviz: 3 tane orta boy
  • Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
  • Et: 150 gr haşlanmış kuşbaşı ( nuar )
  • Soğan: 1 tane orta boy
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Karabiber: 1/2 çay kaşığı
  • Su: 1 su bardağı
  • Limon: 1 tanenin suyu terbiye için
  • Yumurta: 1 tane sarısı terbiye için
  • Limon: 1/2 tanenin suyu bekletme için

Tarif

Kerevizleri, patates gibi soy. Kuşbaşı doğra. Kararmasınlar diye bir tasa 1 lire su koy. 1/2 limon sık Kerevizleri içine at. Soğanı soy, yıka, minik, minik doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanları içine at. Ocağı kıs. 1-2 dakika kavur. Kerevizleri süz, içine koy, 2-3 kez çevir. Suyu, tuzu, karabiberi koy. eti suyu ile birlikte ekle. Kaynayana kadar yüksek, daha sonra çok kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişir. Ocağı kapat. Bir kaseye, 1 limon suyu ve yumurta sarısını koy, çatalla çırp. Yemeğin suyundan 1-2 kaşık al içine koy, karıştır. Yemeğin üzerine gezdir. Ocağı aç, yemeği bir taşım kaynat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder