Fırında Patatesli Biftek

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 2450 (porsiyon: 306)
Kap: 40 Cm Tepsi Ve Düdüklü Tencere

Malzemeler

  • Biftek: 800 gr (kontrafile)
  • Su: 1 büyük su bardağı sıcak (etler için)
  • Patates: 3 tane orta boy
  • Sızma Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı
  • Salça: 1,5 yemek kaşığı
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Karabiber: 1 çay kaşığı
  • Su: 2 su bardağı sıcak (patatesler için)
  • Domates: 2 tane orta boy (üzeri için)
  • Sivribiber: 4-5 tane (üzeri için)

Tarif

Patatesi soy, yıka. Ortadan ikiye böl. Sonra uzunlamasına iri,iri doğra. Yayvan bir tencereye, yağı koy, kızdır. Salçayı koy. Ocağı kıs. 1-2 kez çevir.( Dibi tutarsa 1-2 kaşık su koy.) Patatesleri içine at, salça her taraflarına bulaşana kadar çevir. Suyu ekle, karıştır. Ocağın ısısını yükselt. Kaynayınca ocağı kıs. Patatesler hafif yumuşayana kadar pişir. Bu arada, Bir teflon tavayı iyice kızdır. Yağ koymadan biftekleri, arkalı, önlü çok hafif, rengi dönene kadar kızart. (kızartılmazsa etler köpüklenir.) Kızardıkça, düdüklü tencereye koy. Suyunu ekle. Tuz koy. Kaynayana kadar yüksek, daha sonra çok kısık ateşte, etler pişene kadar, yaklaşık 25 dakika pişir. Pişen patatesleri, suyu ile birlikte tepsiye aktar. Düdüklüyü aç, biftekleri üzerine diz. Domatesleri yassı, yassı doğra, biberlerin sapını kes, bifteklerin üzerine diz. Fırını 200*C ye ayarla, kızınca tepsiyi, içine koy. Domates ve biberler kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder