Etli Bamya

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 561 (porsiyon: 187)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • Bamya: 500 gr
  • Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
  • Et: 50 gr kıyma veya 200 gr haşlanmış kuşbaşı et (nuar)
  • Soğan: 1 tane orta boy
  • Domates: 3 tane orta boy (450 gr ) veya 1 yemek kaşığı salça
  • Limon: 1 tane
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Su: 1,5 su bardağı sıcak

Tarif

Bamyaları yıka. Külahlarını kesip atmadan elma soyar gibi soy. Domatesleri soy, robotta çek. Soğanı soy, minik, minik doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Ocağı hafif kıs. Soğanı içine at, 1-2 dakika kavur. Kıymayı kat, 2 dakika kavur. Domatesi ekle, tamamen suyunu çekene kadar, yaklaşık 20-25 dakika kavur. Suyu ekle. 5 dakika kadar kaynasın. Bamyaları içine at, karıştır. Limonu sık. Tuzunu at. Ocağı kıs. Etli yapılacaksa, eti suyu ile birlikte kat. Bamyalar yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder