Soğanlı Ayran Çorbası

Süre: 55 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1100 (porsiyon: 137)
Kap: Düdüklü Tencere ve 18 cm Çapında Tencere ve küçük boy sahan

Malzemeler

  • 2/3 büyük su bardağı buğday
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 kase yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su veya tavuk suyu

Tarif

Buğdayı yıka, süz. Düdüklü tencereye 3 su bardağı su ile birlikte koy. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişir. Bu arada soğanı soy, minik, minik doğra. Tencereye 1 kaşık yağı koy, kızdır. Soğanı içine kat, 2-3 dakika kavur. 1 kaşık yağı sahana koy, kızdır. Unu ekle, rengi sararana kadar kavur. Bırak soğusun. 1/2 su bardağı soğuk su ile çöz. Yoğurtla birlikte tencereye koy, çırpma teli veya çatalla çok iyi çırp. Kalan suyu koy, karıştır. Buğdayı içine dök. Ocağa koy. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynat. Ocağı kıs, karıştırmaya devam et. 6-7 dakika kadar daha kaynat. Naneyi, tuzu ekle. Ocağı kapat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder