Süre: 60 dakika
Porsiyon: 7
Kalori: 915 (porsiyon: 130)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- 500 gr ıspanağın sapı
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tane orta boy soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 tane küçük boy havuç
- 1 tane küçük boy patates
- 3 yemek kaşığı bulgur
- 1 tane limonun suyu
- 3 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su
Tarif
( Ispanak yemeği yaparken, saplarını 5-6 cm uzunluğunda kes al. Bu çorbayı yapmak üzere sakla ). Şimdi çorbayı yapmaya başlayalım. Ispanak saplarının en ucundaki kısmını kes, at. İyice yıka, doğra. Soğanı soy doğra. Havucu kazı, patatesi soy, minik, minik doğra.Sarmısağı döv. Yağı tencereye koy, kızdır. Soğanı ekle, 2-3 dakika kavur. Salçayı ekle, 2-3 kez çevir. Çok az su ekle çöz. Suyu koy. Havuç ve patatesi koy. Hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişir. Ispanakları kat 5 dakika pişir. Bulguru at 5 dakika daha pişir. Sarmısağı, naneyi, limon suyunu kat. Ocağı kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder