Kıymalı Pırasa Dolması

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 825 (porsiyon: 206)
Kap: 24 Cm Sığ Tencere

Malzemeler

  • Pırasa: 3 tane en kalınından
  • Sızma Zeytinyağı: Yemek kaşığı
  • Kıyma: 150 gr ( nuar )
  • Soğan: 1 tane orta boy
  • Salça: 1 tatlı kaşığı
  • Pirinç: 1/2 çay bardağı
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Karabiber: 1/2 çay kaşığı
  • Maydanoz: 2-3 dal
  • Su: 1/2 su bardağı sıcak
  • Su: 1 litre haşlamak için

Tarif

Pırasaları, dörder parmak kalınlığında, sadece beyaz ve beyaza yakın kısımlarından kes. Bir tencereye 1 litre su koy, 1 tatlı kaşığı tuz at kaynasın. pırasaları içine at. Hafif yumuşayana kadar yaklaşık 2-3 dakika haşla, süz.Pirinci yıka. Soğanları soy, minik, minik doğra. Maydanozu kıy. Kıyma, soğan, salça, pirinç, yağ, tuz, karabiber, maydanozu bir tasa koy. Elle mıncıklayarak 1-2 dakika yoğur. Pırasa parçalarını uzunlamasına, ortadan yar. Tek tek aç. İçine biraz iç harcı koy, sigara gibi, uçları açık sar. Tencereye diz. Suyunu koy. Kaynayana kadar yüksek, daha sonra çok kısık ateşte, pirinçler pişene kadar, yaklaşık 30 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder