Etli Nohut

Süre: 75 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1475 (porsiyon: 368)
Kap: Düdüklü Tencere Ve 18 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • Nohut: 1 su bardağı
  • Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
  • Et: 200 gr haşlanmış kuşbaşı ( nuar )
  • Soğan: 1 tane orta boy
  • Salça: 1 yemek kaşığı
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Su: 3 su bardağı

Tarif

1 gece önceden, nohutu yıka, süz. Büyük bir tasa koy. Üzerini geçecek kadar su doldur, beklet. Sabah süz. Düdüklüye 3 su bardağı suyu koy, nohutları içine ekle. Kaynayana kadar yüksek, daha sonra çok kısık ateşte, yaklaşık 45 dakika pişir.Soğanı minik, minik küp şeklinde doğra. Tencereye yağı koy, kızdır.Ocağı hafif kıs. Soğanları içine at 1-2 dakika kavur. Salçayı koy 1-2 kez çevir. Nohutun suyundan 1-2 kepçe al, salçayı çöy. Çok kısık ateşte 5-6 dakika pişir. Nohutu suyu ile birlikte içine dök.Haşlanmış eti de suyu ile birlikte içine dök. Tuz at. 5-6 dakika daha pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder