Süre: 40 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 0 (porsiyon: 0)
Kap: Düdüklü Tencere
Malzemeler
- 2 kg kadar bütün veya parça tavuk
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy soğan
- 2-3 dal maydanoz
- 1/2 yaprak defne yaprağı
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 limonun suyu
- 8 büyük su bardağı soğuk su
Tarif
Tavuğu yıka. İstersen derisini çıkar. Tencereye su ile birlikte koy. (Su soğuk olursa , tavuk suyu, su sıcak konursa, tavuk eti lezzetli olur). Sebzeleri doğra, içine at. Kemikteki kalsiyum asit ortamda suya gececeğinden, limon sık. Kaynayınca, üzerinde biriken köpükleri kaşıkla al, at. Tencerenin kapağı kapat. Çok kısık ateşte 30 dakika pişir. Etleri içinden çıkar. (Üzerlerine yoğurt ve salça sürerek fırında pişirilip yenebilir veya öylece yenilebilir). Kalan suyu süz ve posaları at. Hemen kullanmayacaksan, 500 veya 1000 ml lik kavanozlara koy. Soğuyunca üzerinde biriken yağlar al, at. Kapaklarını kapat, derin dondurucuda sakla. Pilav veya çorbalarda kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder