Tavuk Suyu Çıkartmak

Süre: 40 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 0 (porsiyon: 0)
Kap: Düdüklü Tencere

Malzemeler

  • 2 kg kadar bütün veya parça tavuk
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1/2 yaprak defne yaprağı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 limonun  suyu
  • 8 büyük su bardağı soğuk su

Tarif

Tavuğu yıka. İstersen derisini çıkar. Tencereye su ile birlikte koy. (Su soğuk olursa , tavuk suyu, su sıcak konursa, tavuk eti lezzetli olur). Sebzeleri doğra, içine at. Kemikteki kalsiyum asit ortamda suya gececeğinden, limon sık. Kaynayınca, üzerinde biriken köpükleri kaşıkla al, at. Tencerenin kapağı kapat. Çok kısık ateşte 30 dakika pişir. Etleri içinden çıkar. (Üzerlerine yoğurt ve salça sürerek fırında pişirilip yenebilir veya öylece yenilebilir). Kalan suyu süz ve posaları at. Hemen kullanmayacaksan, 500 veya 1000 ml lik kavanozlara koy. Soğuyunca üzerinde biriken yağlar al, at. Kapaklarını  kapat, derin dondurucuda sakla. Pilav veya çorbalarda kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder