Süre: 35 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1600 (porsiyon: 400)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- 800 gr kuşbaşı tavuk eti
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 10-15 tane mantar
- 1 tane orta boy soğan
- 3 tane orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça
- 1-2 tane sivribiber
- 1 tane etli kırmızıbiber
- 1/2 çay kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı su salçalı için
Tarif
Soğanı soy, yıka, minik, minik doğra. domateslerin kabuğunu soy, robotta püre yap. Biberlerin çekirdekevini çıkar, minik minik doğra. Mantarların zarı, kalın veya kötü ise soy, doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı at. Ocağı hafif kıs. 1-2 dakika kavur. Biberleri at 1-2 kez çevir. Mantarları kat, suyunu salıp, çekene kadar, 2-3 dakika kavur. Hafif dibi tutsun. Tavuk etlerini at, 5-6 dakika çevir. Domatesi koy. (Salçalı ise salçayı koy 1-2 kez çevir, suyu ekle). Köri, tuz, karabiberi koy. Tencerenin kapağını kapat. Ocağı iyice kıs. Etler yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder