Kapuska

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 925 (porsiyon: 154)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • Beyaz Lahana: 1 kg kadar
  • Sızma Zeytinyağı: 4 yemek kaşığı
  • Kıyma: 100 gr ( nuar )
  • Soğan: 2 tane orta boy
  • Salça: 1,5 yemek kaşığı
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Karabiber: 1 çay kaşığı
  • Su: 1 su bardağı

Tarif

Lahananın dış yapraklarını kopar at, yıka. dörde böl. 1 cm eninde doğra. Soğanları soy, yıka, minik, minik doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı içine at. Ocağı hafif kıs. 1-2 dakika kavur. Kıymayı koy 2 dakika kavur. Salçayı ekle 2-3 kez çevir. 1/2 çay bardağı su ile çöz. Lahanayı , karıştırarak azar azar ekle. Hepsi bittikten sonra 2-3 dakika kavur. Suyunu ekle. Tuz, karabiber koy. Kaynayana kadar yüksek daha sonra çok kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder