Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası

Süre: 40 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 860 (porsiyon: 107)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • 2/3 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1/2 suyu limonun suyu
  • 1tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 dal maydanoz
  • 7 su bardağı tavuk suyu ( birazı su olabilir )

Tarif

Küçük bir sahana yağı koy, kızdır. Unu ekle. Hafif rengi dönene kadar kavur. Bırak soğusun. Tavuk suyu soğuksa, kaynat. İçine şehriyeyi koy, çok az, yumuşayana kadar, 3-4 dakika , kısık ateşte pişir. Unun içine, çok az soğuk su ekle, iyice çöz. Tavuk suyundan bir kepçe al, unun içine koy, karıştır. Yavaş, yavaş tencereye ekle. Sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişir. Tuz ve limon suyunu ekle. Maydanoz doğra.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder