Süre: 40 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 860 (porsiyon: 107)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- 2/3 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1/2 suyu limonun suyu
- 1tatlı kaşığı tuz
- 2-3 dal maydanoz
- 7 su bardağı tavuk suyu ( birazı su olabilir )
Tarif
Küçük bir sahana yağı koy, kızdır. Unu ekle. Hafif rengi dönene kadar kavur. Bırak soğusun. Tavuk suyu soğuksa, kaynat. İçine şehriyeyi koy, çok az, yumuşayana kadar, 3-4 dakika , kısık ateşte pişir. Unun içine, çok az soğuk su ekle, iyice çöz. Tavuk suyundan bir kepçe al, unun içine koy, karıştır. Yavaş, yavaş tencereye ekle. Sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişir. Tuz ve limon suyunu ekle. Maydanoz doğra.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder