Süre: 45 dakika
Porsiyon: 5
Kalori: 700 (porsiyon: 140)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere ve küçük boy sahan
Malzemeler
- 1 tane küçük boy kereviz
- 1 tane küçük boy patates
- 1 tane küçük boy havuç
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı su veya tavuk suyu
Tarif
Sebzeleri yıka, soy. Minik, minik doğra. Tencereye koy, 2 su bardağı su ekle. Kaynasın. Ocağı kıs. Sebzeler yumuşayana kadar, yaklaşık 30-35 dakika kadar pişir. Bu arada, sahana yağı koy, kızdır. İçine unu ekle, hafif rengi dönene kadar kavur. Bırak soğusun. 1/2 su bardağı soğuk su ile çöz. Pişen sebzelerin içine kalan suyu ve unu ekle. Blenderden geçir. Ocağı yak. Çorbayı sürekli karıştırarak, kaynat. Ocağı kıs, Karıştırmaya devam ederek, 4-5 dakika daha kaynat. Tuzu ekle. Eğer yoğunluğu fazla olmuşsa az su ekle. 4-5 dakika daha kaynat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder