Sebze Çorbası (Orta Sebzeli)

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 5
Kalori: 700 (porsiyon: 140)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere ve küçük boy sahan

Malzemeler

  • 1 tane küçük boy kereviz
  • 1 tane küçük boy patates
  • 1 tane küçük boy havuç
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su veya tavuk suyu

Tarif

Sebzeleri yıka, soy. Minik, minik doğra. Tencereye koy, 2 su bardağı su ekle. Kaynasın. Ocağı kıs. Sebzeler yumuşayana kadar, yaklaşık 30-35 dakika kadar pişir. Bu arada, sahana yağı koy, kızdır. İçine unu ekle, hafif rengi dönene kadar kavur. Bırak soğusun. 1/2 su bardağı soğuk su ile çöz. Pişen sebzelerin içine kalan suyu ve unu ekle. Blenderden geçir. Ocağı yak. Çorbayı sürekli karıştırarak, kaynat. Ocağı kıs, Karıştırmaya devam ederek, 4-5 dakika daha kaynat. Tuzu ekle. Eğer yoğunluğu fazla olmuşsa az su ekle. 4-5 dakika daha kaynat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder