Yoğurtlu Tavuk Çorbası

Süre: 50 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1150 (porsiyon: 143)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere Ve 24 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • 1 tane bütün halde tavuk
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay bardağı arpa veya tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarmısak
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı soğuk su ( unu çözmek için )

Tarif

Soğanı soy, bütün kalsın. Tavuğu yıka. Mümkünse derisini yüz. Büyük tencereye bütün halde tavuğu, bütün soğanı, kekik, köri, karabiber, tuz ve 5 bardak suyu koy, kaynasın. Ocağı kıs, etler yumuşayana kadar haşla.( Düdüklü tencerede 15 dakika ). Bu arada küçük tencereye yağı koy, kızdır. Unu ekle, hafif rengi dönene kadar kavur. Bırak soğusun. Etler yumuşayınca, soğanı çıkar at. Tavuğun, kanatları, boynu ve sırtındaki etlerini çıkar, minikçe didikle. 1 kase kadar olsun. Kalan kısımlarını parçala, üzerlerine salça ve yoğurt sür. fırında pişir. Unun içine 1/2 su bardağı soğuk su koy, çöz. Yoğurdu ekle, çatalla çırp. 1/2 su bardağı daha su koy. Tavuğun suyundan 5 su bardağı kadar al, içine, karıştırarak yavaş yavaş ekle. Etleri içine at. Suyun üzeride biriken yağları kaşıkla al at. Ocağı yak. Kaynayana kadar sürekli karıştır. Köpük olursa kaşıkla al at. Sonra ocağı kıs. Şehriyeleri ekle, hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 5-6 dakika pişir. Ocağı kapat. Şehriyelerin tam yumuşaması için 5-10 dakika beklet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder