Ali Nazik

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1550 (porsiyon: 387)
Kap: 20*30 Cm Boyutunda Borcam Ve Vog Tava

Malzemeler

  • Et: 500 gr saç kavurmalıktan daha küçük doğranmış (kontrafile)
  • Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
  • Patlıcan: 4 tane orta boy
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Karabiber: 1/2 çay kaşığı
  • Limon: 1/2 suyu
  • Sarmısak: 2-3 diş
  • Yoğurt: 1,5 kase

Tarif

Vok tavayı iyice kızdır. 1 yemek kaşığı yağ koy, onu da kızdır. Etleri içine at, 3-4 dakika kadar çevir, rengi dönsün. sonra ocağı kıs. Arada karıştır. Suyunu salıp, çektikden sonra, tuz ve karabiber at, 2-3 dakika daha kavur. Hafif dibi tutsun. Patlıcanları soymadan, birkaç yerinden çatalla del. Bütün olarak bir tepsiye diz. Fırına koy. 200*C de, kabukları hafifce yanana kadar pişir. Yaklaşık 30 dakika. Bir leğene su doldur, limonu sık. Patlıcanları fırıdan çıkar. Soğuk suyun altında, saplarından tutarak, kabuklarını soy. Lİmonlu suya at, 5 dakika beklet. Sudan çıkar, kesme tahtasında, minik, minik doğra. Bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ koy, kızdır. Patlıcanları içine at. Tuz at. 3-4 kez çevir. Borcama yay. Sarmısağı soy, yıka, döv, yoğurda kat, karıştır. Patlıcanların üzerine yay. Onun da üstüne, etleri yay. Çabuk soğuyan bir yemek olduğundan, yemeğe yakın bir zamanda yap veya mikrodalga fırında ısıt.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder