Zeytinyağlı enginar



Süre: 50 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 576 (porsiyon: 149)
Kap: 18 cm çapında sığ tencere

Malzemeler

  • 4 tane Enginar (soyulmuş)   
  • 3 yemek kaşığı Sızma zeytinyağı 
  • 1 su bardağı bezelye veya iç bakla
  • 1 küçük havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 dal dereotu
  • 1/2 limon suyu
  • 2/3 su bardağı su 

Tarif

Havucu kazı soğanı soy yıka. İkisini de minik, minik doğra. Yağı tencereye koy kızdır. Soğanları içine at, rengi dönene kadar, 3-4 dakika kavur. Havuçları at 1-2 kez çevir. Bezelyeleri at, rengi dönene kadar, 3-4 dakika kavur. Enginarları sudan geçir. ( bekletilecekse limonlu suya koy) Çabukca, tenceredeki için üzerine, oyuk yerleri alta gelecek şekilde diz. Tuz ve şekeri ek, limonu sık. Suyunu koy, çok kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar 30-35 dakika pişir. ( arada suyuna bak, gerekirse ekle ) Ocağı kapat. Hafif ılıyınca yıkanmış, kıyımış dereotunu üstüne serp. Tabaklara , enginarların oyuk kısmı yukarı gelecek şekilde koy. Üzerine bezeyeli veya baklalı içi paylaştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder