Süre: 60 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 525 (porsiyon: 175)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- Dikenucu: 500 gr kadar
- Sızma Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı
- Kıyma: 50 gr (nuar)
- Soğan: 1 tane orta boy
- Yeşil Soğan: 3-4 tane
- Sarmısak: 3-4 diş
- Nane: 1 tatlı kaşığı
- Karabiber: 1 çay kaşığı
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Su: 2 litre haşlamak için
Tarif
Dikenucunu yıka. Tencereye 2 litre kadar su koy. tatlı kaşığı kadar tuz at. Fokur fokur kaynayınca, dikenuçlarını içine at. Çok hafif yumuşayana kadar haşla. Yaklaşık 7-8 dakika. Süz. Soğuk sudan geçir, doğra. 2 avuç arasında çok iyi sık, suyu çıksın. Soğanı soy, yıka, piyazlık doğra. Yeşil soğanı doğra. Sarmısakları soy,yıka,doğra. Tencereye yağı koy, kızdır, soğanı ve sarmısağı ekle, rengi dönene kadar, 3-4 dakika kavur. Kıymayı koy 3-4 dakika kavur. Suyunu tamamen çeksin. Yeşil soğanı ekle 2-3 kez çevir. Dikenucunu, tuz ve baharatları içine at. 3-4 dakika kavur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder