Süre: 40 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 540 (porsiyon: 180)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- Semizotu: 1 bağ ( ayıklanmış hali 500 gr )
- Kıyma: 50 gr ( nuar )
- Sızma Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı
- Soğan: 1 tane büyük
- Salça: 1 yemek kaşığı veya 3 orta boy domates
- Pirinç: 2 yemek kaşığı
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Su: 1/2 büyük su bardağı (Salçalı için)
Tarif
Semizotunun saplarını kırmızı kısımlarından itibaren kes, at. Evyeyi su ,ile doldurarak içinde kumu gidene kadar yıka. Süzülsün. İri iri doğra. Soğanı soy, minik, minik doğra. Domatesli yapılacaksa soy, robottan geçir. Pirinci yıka. Tencereye yağı koy, kızdır. Ocağı hafif kıs. Soğanları içine at, 1-2 dakika kadar kavur. Kıymayı at, 2 dakika kavur. Salçayı kat, 1-2 kez çevir. Domatesli ise, tamamen suyunu çekene kadar, yaklaşık 20-25 dakika kavur. Semizotlarını içine yavaş, yavaş kat. Rengi dönene kadar çevir. Suyu ekle, (Domatesliye su koyma) 10 dakika kadar kısık ateşte pişir. Tuzu at. Pirinci kat, 6-7 dakika daha pişir. ( Pİrinçsiz de olur)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder