Süre: 0 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 3000 (porsiyon: 500)
Kap: Izgara
Malzemeler
- 2 kg veya açık tavuk but veya tavuk kanadı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tane orta boy soğan
- 2 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1-2 yemek kaşığı pul biber
Tarif
Soğanı soy, yıka, ince gözlü rende ile rendele. Sarmısağı soy, yıka, döv. Diğer malzemelerle birlikte, büyük tasa koy, karıştır. Kanatları içine at, iyice karıştır. Büyük bir saklama kabına aktar, ağzını kapat. Buzdolabına koy. Ne kadar vakit varsa, (8 saatten fazla olmasın) o kadar beklet. Izgarada pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder