Karalahana Sulusu

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 900 (porsiyon: 225)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • Karalahana: 1 bağ (500 gr)
  • Sızma Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı
  • Soğan: 1 tane orta boy
  • Kıyma: 50 gr Nuar)
  • Domates: 3 tane orta boy veya 1 yemek kaşığı salça
  • Barbunya Fasulye: 1/2 su bardağı (kurusu veya tazesi)
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Su: 1 su bardağı sıcak

Tarif

Kuru barbunya fasulyeyi akşamdan suya koy, sabahleyin 3 bardak su ile düdüklü tencerede yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika haşla. Taze barbunya ile yapılacaksa, suda bekletmeden 30 dakika düdüklüde haşla. Karalahanayı tek tek yıka, 1 cm aralıkla doğra. Soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Domateslerin kabuğunu soy, robotta püre yap. Tencereye yağı koy kızdır. Soğanı içine at, rengi dönene kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavur. Kıymayı koy, suyunu çekene kadar yaklaşık 3-4 dakika kavur. Domatesi ekle yaklaşık 20 dakika kadar pişir. Salçalı yapılacaksa salçayı koy, 1-2 kez çevir. Karalahanayı azar azar ekle, rengi dönene kadar çevir. Suyunu ekle. Karalahanalar yumuşayana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişir. Fasulyeleri süz içine kat, tuzu ekle, bir taşım kaynat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder