Süre: 45 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1625 (porsiyon: 406)
Kap: Düdüklü Tencere Ve 20 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- Et: 600 gr kadar kuşbaşı (kantrafile)
- Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
- Mantar: 15-20 tane
- Soğan: 1 tane büyük
- Domates: 3 tane orta boy
- Sivribiber: 2-3 tane
- Köz Kırmızı Biber: 1 tane (varsa)
- Tuz: 1 çay kaşığı
- Karabiber: 1 tatlı kaşığı
- Su: 1/2 su bardağı sıcak
Tarif
Düdüklüye 1 yemek kaşığı yağı koy, kızdır. Yüksek ateşte, etleri içine at, suyunu salıp, çekene, hafif rengi kahverengi olana kadar, kavur. 1/2 su bardağı suyu ekle. Tuz, karabiber at. Düdüklüyü kapat. Kaynayana kadar yüksek, sonra çok kısık ateşte 25 dakika pişir. Soğanı soy, yıka , minik,minik doğra. Domateslerin kabuğunu soy, robotta püre yap. Biberlerin sapını kes, küçük, küçük doğra. Mantarların, dışı kalınsa, soy, değilse doğrudan, irice doğra. Tencereye kalan yağı koy, iyice kızdır. Soğanı at. Ocağı hafif kıs. 1-2 dakika kadar kavur. Mantarları at, 3-4 dakika kavur, suyunu çeksin. Biberleri at, 1-2 dakika kavur. Domatesi at, 15-20 dakika pişir. Tuz, karabiber at. Haşlanmış eti, suyu ile birlikte içine koy, karıştır. 2-3 dakika daha pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder