Kemik Suyu

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 0
Kalori: 0 (porsiyon: 0)
Kap: Düdüklü Tencere

Malzemeler

  • 1 tane dana kemik kırılmış
  • 500 gr dana nuar kuşbaşı et
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tane defne yaprağı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 limonun suyu
  • 3 litre soğuk su

Tarif

Bütün malzemeleri tencereye koy. Su ekle.Tencerenin kapağı açık vaziyette kaynayana kadar bekle. Üzerinde biriken köpükleri kepçe ile al, at. Kapağı kapat, 1 saat kadar pişir. Kemikleri çıkarıp at. Suyu, ince delikli süzgeçten geçir. 500 veya 1000 ml lik kavanozlara koy. Soğuyunca üzerindeki yağları al, at. Kalan posaları da at. Kavanozları derin dondurucuya koy. Pilav veya çorbalarda kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder