Süre: 60 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 2625 (porsiyon: 656)
Kap: 26 Cm Çapında Yayvan Tencere Veya Bocam
Malzemeler
- Et: 400 gr kadar haşlanmış (kontrafile)
- Sızma Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı
- Soğan: 1 tane orta boy
- Patlıcan: 2 tane orta boy
- Patates: 1 tane orta boy
- Domates: 3 tane orta boy veya 1 yemek kaşığı salça
- Sivribiber: 2-3 tane
- Maydanoz: 2-3 dal
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
- Karabiber: 1 çay kaşığı
- Su: 1/2 su bardağı sıcak
- Riv. Zeytinyağı: 1 su bardağı ( Kızartmak için)
Tarif
Patlıcanları alaca soy. Uzunlamasına dörde böl. Sonra 2 cm eninde doğra. Patatesi soy, yıka. Bir süzgece 1,5 cm lik küpler halinde doğra. Bir tavayı kızdır, 1 su bardağı yağı koy, iyice kızdır. ( içine bir şey atınca foşurdamalı). Patatesleri içine yavaşça at. (tavaya bir şekilde su kaçarsa, yağ sıçrar, dikkat et!). Arada karıştırarak kızart. Delikli kepçe ile al, birkaç kat kağıt havlu serilmiş tabağa koy. Patlıcanları tavaya koy, arada karıştırarak, kızart. Onu da delikli kepçe ile al, patateslerin yanına koy. Yağları süzülene kadar, soğanı soy, yıka, piyazlık doğra. Domateslerin kabuğunu soy, robotta püre yap. Biberlerin sapını kes, ince, ince doğra. Tencereye 1 yemek kaşığı yağı koy, kızdır. İçine soğanı at. ocağı hafif kıs. 1-2 dakika kavur. Biberleri at, birkaç kez çevir. Domatesleri ekle tamamen suyunu çekene kadar, yaklaşık 20-25 dakika kavur. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu koy. Patates ve patlıcanları koy. Eti suyu ile birlikte koy. Suyu ekle. Kaynadıktan sonra çok kısık ateşte 10 dakika daha pişir. Fırında yapılacakca, patlıcan ve patatesleri bocama yay, üzerine iç harcını ve etini de yay. Suyunu koy. Fırını 200*C ye ayarla. İyice kızınca tepsiyi içine koy. Üzeri hafif kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder