Süre: 75 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1000(porsiyon:250)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- Kıyma: 150 gr ( nuar )
- Sarmısak: 2-3 diş
- Maydanoz: 1-2 dal
- Ekmek Içi: 2 yemek kaşığı bayat
- Tuz: 1/2 çay kaşığı
- Karabiber: 1/2 çay kaşığı
- Un: 1 yemek kaşığı
- Sızma Zeytinyağı: 3 yemek kaşığı kızartmak için
- Bürüksel Lahanası: 10-15 tane
- Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
- Soğan: 1 tane orta boy
- Havuç: 1 tane orta boy
- Salça: 1/2 yemek kaşığı
- Tuz: 1 çay kaşığı
- Limon: 1/2 tanenin suyu
- Su: 1 su bardağı sıcak
Tarif
Sarmısağı soy, yıka, döv. Maydanozu kıy. Küçük bir tasa, kıyma, sarmısak, bayat ekmek içi, maydanoz, tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı su koy. Elle mıncıklayarak 1 dakika kadar yoğur. Top gibi yap. Bütünleşmesi için tasa 4-5 kez vur. Bir çay tepsisine 2 yemak kaşığı unu koy, tepsiyi sallayarak, her tarafına yay. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar, avuçlar arasında yuvarla. Tepsiye diz. Tepsiyi sallayarak, unun her tarafına bulaşmasını sağla. Teflon tavaya 3 yemek kaşığı yağı koy, kızdır. Köfteleri içine at. Tavayı sallayarak her taraflarının kızarmasını sağla. Soğanı soy, piyazlık doğra. Havucu soy, tavla zarı gibi doğra. Lahanaları yıka. Tencereye 2 kaşık yağı koy, kızdır. soğanları içine at. Ocağı hafif kıs. 1-2 dakika kavur. Havucu at 2-3 kez çevir. Salçayı koy, 1-2 kez çevir. 1/2 çay bardağı su ile çöz. Lahanaları içine koy, birkaç kez çevir. Suyunu ekle. Kaynayınca köfteleri koy. Tuz at, limon suyunu koy. Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder