Kıymalı Patates Oturtma

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1650 (porsiyon: 275)
Kap: 20 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • Patates: 5 orta boy (1 kg )
  • Kıyma: 200 gr ( nuar )
  • Sızma Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
  • Domates: 3 orta boy veya 1.5 yemek kaşığı salça
  • Soğan: 2 orta boy
  • Kırmızı Etli Biber: 1 tane ( varsa )
  • Sivri Biber: 1 tane ( istenirse )
  • Karabiber: 1 çay kaşığı
  • Tuz: 1 tatlı kaşığı
  • Maydanoz: 2-3 dal
  • Su: 1.5 su bardağı sıcak

Tarif

Patatesleri soy, yıka, yassı yassı 6-7 mm eninde doğra. Domatesleri soy, robottan geçir. Soğanları soy, minik, minik doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Ocağı hafif kıs. Soğanları at, 1-2 dakika kavur. Kıymayı at, 2 dakika kavur. Domatesi kat, tamamen suyunu çekene kadar, yaklaşık 20-25 dakika kavur. Salçalıysa, salçayı 1-2 kez çevir. Biberleri at, çevir. Ocağı kıs. Çok kurursa 1/2 çay bardağı su koy. Harcı kepçeyle tencerenin bir kenarına topla. Boşalan yere patatesin yarısını yerleştir. Harcı bu sefer patatesin üstüne al. Boşalan yere kalan patatesi yerleştir. Harcı tamamına eşit yay. Kenarından suyu koy. Tuz, karabiber ve maydanozu koy. Patatesler yumuşayana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder