Süre: 35 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 560 (porsiyon: 140)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 diş sarmısak
- 4 su bardağı su veya tavuk suyu
Tarif
Tencereye yağı koy, kızdır. Unu ekle, rengi hafif sararana kadar kavur. Salçayı ekle 1 kez çevir. Ocağı kapat, soğusun. 1 su bardağı soğuk tavuk suyu ile çöz. (Sıcak olursa, un topaklanır). Kalan suyu ekle. (Bu sıcak olabilir). Ocağa koy. Orta ateşte sürekli karıştırarak, kaynat. Ocağı kıs, karıştırmaya ara vermeden 10 dakika daha pişir. Tuz, karabiber ve doğranmış sarmısak ekle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder