Süre: 40 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 850 (porsiyon: 141)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere
Malzemeler
- 1/2 su bardağı arpa şehriye
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tane limonun suyu
- 1 tatlı kaşığ tuz
- 2-3 dal maydanoz
- 5 su bardağı tavuk suyu ( birazı su olabilir )
Tarif
Küçük bir sahana yağı koy, kızdır. Unu ekle, rengi hafif dönene kadar, kavur. Bırak soğusun. Tencereye 3 su bardağı tavuk suyunu koy, kaynasın. İçine şehriyeyi at, hafif yumuşayana kadar, 5-6 dakika kısık ateşte kaynasın. Unun içine 1/2 su bardağı su koy, çöz. Kalan tavuk suyunu tecereye koy. Unu hemen içine sürekli karıştırarak, yavaş, yavaş ekle. 4-5 dakika kaynasın. Tuz ve limon suyunu ekle. Ocağı kapat. Ilıyınca üzerine maydanoz doğra.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder