Yayla Çorbası

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1000 (porsiyon: 125)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • 2 kase yoğurt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su veya tavuk suyu

Tarif

Pirinci yıka, süz, tencereye koy. 1 su bardağı su ekle. Ocağa koy. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 15 dakika pişir. Bu arada, küçük bir sahana yağı koy kızdır. Unu ekle, rengi hafif dönene kadar kavur, bırak tamamen soğusun. 1/2 su bardağı su ile çöz. Yoğurda ekle, çatalla çırp. Kalan soğuk suyu tencereye ekleyerek ısısını düşür ki un topaklanmasın. Hemen yoğurtlu karışımı yavaş, yavaş tencereye ekle. Sürekli karıştırarak kaynat. Ocağı iyice kıs. Karıştırmaya devam ederek, 5-6 dakika kadar pişir. Nane ve tuzu kat. Ocağı kapat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder