Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası

Süre: 55 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1550 (porsiyon: 193)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 su bardağı erişte veya bulgur
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su

Tarif

Mercimeği ayıkla, yıka, süz. Düdüklü tencereye koy. Suyu ekle. Kapağı kapat. Düdükten buhar çıkana kadar yüksek ateşte kaynat. Buhar çıkınca düdüğü kapat, 30 dakika, kısık ateşte pişir. Düdüklüyü soğuk suyun altına tut, basıncını düşür, kapağı aç. Bu arada soğanı soy, minik, minik doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanları içine at, 2-3 dakika kavur. Salçayı ekle, 1-2 kez çevir. Çok az su koy, çöz. Mercimeği içine dök. Kaynasın. Erişte veya bulguru kat. Yumuşayana kadar, yaklaşık 10 dakika pişir. Nane ve tuzu kat. Ocağı kapat. 5-10 dakika kadar eriştelerin iyice yumuşamasını bekle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder