Süre: 45 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 625 (porsiyon: 125)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere ve küçük boy sahan
Malzemeler
- 1 tane küçük boy patates
- 1 tane küçük boy havuç
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı su veya tavuk suyu
Tarif
Patates ve havucu soy, minik minik doğra. Tencereye 2 su bardağı su ile koy. Yumuşayana kadar, yaklaşık 30-35 dakika kadar pişir. Bu arada, sahana yağı koy, kızdır. Unu ekle, Hafif rengi dönene kadar kavur. Bırak soğusun. İçine 1/2 su bardağı soğuk su koy, çöz. Sebzeler yumuşayınca ocağı kapat. Kalan suyu ve unu içine ekle, blenderden geçir. Ocağa tekrar koy. orta ateşte sürekli karıştırarak, kaynat. Ocağı kıs. Karıştırmaya devam ederek, 6-7 dakika daha kaynat. Tuz ve naneyi ekle. Ocağı kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder