Sebze Çorbası (Az Sebzeli)

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 625 (porsiyon: 125)
Kap: 18 Cm Çapında Tencere ve küçük boy sahan

Malzemeler

  • 1 tane küçük boy patates
  • 1 tane küçük boy havuç
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı  kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su veya tavuk suyu

Tarif

Patates ve havucu soy, minik minik doğra. Tencereye 2 su bardağı su ile koy. Yumuşayana kadar, yaklaşık 30-35 dakika kadar pişir. Bu arada, sahana yağı koy, kızdır. Unu ekle, Hafif rengi dönene kadar kavur. Bırak soğusun. İçine 1/2 su bardağı soğuk su koy, çöz. Sebzeler yumuşayınca ocağı kapat. Kalan suyu ve unu içine ekle, blenderden geçir. Ocağa tekrar koy. orta ateşte sürekli karıştırarak, kaynat. Ocağı kıs. Karıştırmaya devam ederek, 6-7 dakika daha kaynat. Tuz ve naneyi ekle. Ocağı kapat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder